Блог

Ось як вимкнути географічне позначення для фотографій на iPhone або iPad

Географічне позначення - це те, де ваші фотографії позначаються даними про місцезнаходження. Якщо ви натиснули зображення в Нью-Йорку, у метадані фотографії (так звані EXIF) буде вбудована ця інформація про місцезнаходження. Це корисно, коли фотографії сортуються за місцем розташування.

Але іноді вам може знадобитися зберегти ці місця або відвідування особистими. Можливо, вам не сподобається додавати своє місцезнаходження до фотографії кожного разу, коли ви натискаєте на неї. Ваш iPhone дозволяє вимкнути геотеги, щоб ваші фотографії не мали даних про місцезнаходження.

Як вимкнути географічне позначення фотографій на вашому iPhone або iPad

Крок 1. Перейдіть до програми Налаштування → Натисніть Конфіденційність.

Крок No2. Виберіть Служби локації → Натисніть Камера.

Крок No3. Виберіть Ніколи.

Ви завжди можете змінити налаштування для наступного використання. Увімкнення / вимкнення налаштувань конфіденційності служб локації не впливає на функціонування GPS Apple Maps або Google Maps.

Вимкнення геотегування має кілька побічних ефектів. По-перше, оскільки дані EXIF ​​більше не містять інформації про місцезнаходження, ви не зможете створювати альбоми на основі розташування / місць для цих фотографій. Якщо у вас є звичка фільтрувати / додавати теги до фотографій за місцем розташування, можливо, ви не хочете вимикати геотеги.

Також зауважте, що це відключення працює лише в додатку stock camera. Інші програми, що мають доступ до камери (наприклад, Instagram, Twitter, Facebook, Camera +, Whatsapp), все одно зможуть позначати дані про місцезнаходження на ваших фотографіях. Це пов’язано з тим, що ці програми можуть мати дозвіл на використання вашої камери та даних про ваше місцезнаходження (а додатки можуть об’єднувати обидва варіанти).

Якщо ви хочете стати Сноуденом і зберегти конфіденційність першочерговим завданням, можливо, ви захочете повністю відключити служби локації (що, звичайно, вплине на роботу з Картами та GPS).

Фотографії, зроблені до вимкнення цієї функції, все одно матимуть дані про місцезнаходження. Можливо, вам доведеться використовувати якийсь EXIF-редактор, щоб позбутися даних.

Це воно!

Поділіться своїми відгуками з нами в коментарі нижче.